Vakantiegangers!

Onlangs schreef ik in een weekbulletin voor mijn team een vergelijking tussen teamleden en mensen die op vakantie gaan. Ik denk namelijk dat er een parallel is tussen de manier waarop je op vakantie gaat en hoe je omgaat met veranderingen in je werk. Heb nul onderzoek gedaan overigens :)

 

Als het gaat over op vakantie gaan heb je mensen die niet gaan. Dat kán te maken hebben met het gegeven dat thuis alles lekker bekend, geregeld en comfortabel is. No stress, veel rust, helemaal prima.

Je hebt ook mensen die daar dicht tegen aan zitten en al tien jaar naar dezelfde camping in de Dordogne gaan. Wel even eruit, wel even iets anders, maar toch vertrouwd. Soort uit-en-toch-thuis-gevoel. Hoe fijn is dat!

De derde groep (ik denk wel een grote groep) gaat ieder jaar naar een andere plek. Dat wordt wel goed voorbereid! Het ene jaar Spanje, dan Kroatië en vervolgens Noorwegen. Nieuwe indrukken, dynamische vakantie, maar één keer dezelfde plek is wel genoeg. Steeds weer een nieuwe uitdaging nodig?

De laatste groep zijn de backpackers slash adventure holiday-vierders. We gaan lekker weg en we zien wel waar we uitkomen. Waar en of we vannacht slapen weten we nog niet, maar het komt vast goed! Als de adrenaline maar blijft gieren dan is het oké.

En al deze mensen zitten ook in je team en met al deze mensen wil én kan je werken aan de teamvisie. Vraagt wel leiderschap.